zaterdag 10 oktober 2009

Ook brol is erfgoed

Voor wie het nog niet zo duidelijk is: ook de grootste brol moet bewaard worden in minstens 1 exemplaar. Ook stationsromannetjes en andere pulp. Ten eerste om te bewijzen dat die brol bestaan heeft. Anders doet men aan geschiedenisvervalsing. En ten tweede is het niet uitgesloten dat ergens in die documenten cruciale en onvervangbare informatie staat of zelfs een desnoods ongewilde geniale passage of zinswending die zelfs niet bij James Joyce of Jorge Luis Borges kan gevonden.
Wie zoiets vernietigt, moet zelf op de brandstapel gezet of vermalen worden als besmet slachtafval.
Bovenstaande foto komt van de firma Dedaver die trots beweert dat ze niet alleen papier, maar ook de data vernietigt. Met andere woorden willen ze niet dat iemand kennis neemt van het historisch materiaal dat die data bevat. En uiteraard betreft het altijd historisch bewijsmateriaal, want anders zou het niet relevant zijn om zo secuur deze informatie aan de bevolking te onttrekken.
Ik zal nog veel werk hebben als inquisiteur om dit soort misdaden tegen de mensheid te bestrijden.

woensdag 7 oktober 2009

Erfgoedcel vraagt documenten op

Reeds een paar keer heeft de Erfgoedcel van de Stad Kortrijk beroep gedaan op de Abib. Ook nu weer Dit keer gaat het over religie. Nu heb ik daar wel wat van. Want ik nam tijd geleden veel collecties van priesters en kloosters in beslag. Omdat die vernietigd moesten worden, zogezegd. Helaas is er niet zoveel geklasseerd. Zowat 7 planken volgepropt met ongeklasseerde boeken en tijdschriften over godsdienst.
Ik ben er van overtuigd dat ik met deze rubriek de meeste openbare bibliotheken overklast heb. Voorlopig grinniken ze er nog mee.