woensdag 29 september 2010

Is het neurose?

Dries Calleeuw,  de bibliothecaris van het Hiepso (Howest) te Kortrijk heeft me toegestaan te gaan graaien in hun afgevoerde boeken.   De vangst is weer wonderbaarlijk.   Veel boeken over psychiatrie.  Een vriend noemt de Abib een neurose. Ik ben benieuwd om dit nu even na te vlooien.  Ben ik zot of zijn het de neo-talibanisten?
Maar ik moet toegeven dat ik sowieso mijn karretje zou vol geladen hebben, ongeacht wat er in die rekken had gestaan. Ik vind het gewoon leuk om mijn collectie aan te dikken met grijze literatuur en heel technische documenten.   Al was het maar omwille van de uitdaging het kunnen blijven klasseren UDC-gewijs.  Dat experiment zal ik pas kunnen voltrekken als de ruimte verveelvoudigd is.
Op bovenstaande foto zie je de derde gang van de benedenverdieping van vleugel B.
Met links het voorklassement van Geschiedenis en rechts Godsdienst.
Op het einde van die gang zie het leeszaaltje, annex van vleugel B.

maandag 27 september 2010

Update voor de RSS-vriendjes

Doorklikken is de oplossing.  Sinds kort weet ik dat het probleem van mijn adviseur JT zonder voorwerp is.   Als je dus het nieuw bericht leest via RSS,  dan moet je daar ergens binnenin op klikken en dan kom je terecht op de pagina zelf.  Bij deze verzoek ik u om dat dan ook te doen.
Einde van de mededelingBovenstaande trap bevindt zich in vleugel A en dient om zich te verplaatsen van het gelijksvloers naar de bovenverdieping (de vroegere bloemzolder)  en omgekeerd. 
Onder die trap staat het vol met kartonnen dozen uiteraard.
Zijn er nog vragen?