woensdag 17 juli 2013

Hoarding?

Een kleine reactie op Broeder Eustachius die mij een psychische aandoening wil aanpraten: Hoarding: het dwangmatig verzamelen Ik spaar geen lege bokalen. Ik spaar geen haar of teennagels Het gaat mij om het documentaire aspect en de vormgeving van publicaties. De teksten en de beelden moeten op termijn geïntegreerd worden in 1 brein, het mijne. Want dagelijks besef ik dat die teksten, woorden en beelden een betekenis voor mij kunnen hebben. Dan wil ik kunnen die teksten, woorden en beelden weer kunnen oproepen. En ik ben geen collectionneur. Alles mag weg, maar garandeer mij voor 200% de toegang tot de informatie Bestaat er een geleerde term voor het dwangmatig vernietigen van documenten en publicaties? Of het dwangmatig "niet-erg-vinden-dat-er-informatie-verloren-gaat" Ik heb alvast een suggestie: neo-talibanisme

3 opmerkingen:

 1. Okee, Peter, een nieuwe modeterm voor je fysieke beperkingen: STUFFOCATION - voor mijn part overspulling (overboeking?). De 'shopologe' die claimt het woord in het Nederlands (!) te hebben ingevoerd heeft ook een oplossing. Als we oude platen willen horen afdraaien gaan we naar Caesens. Pardon: Spotify. ;)
  Beluister http:/www.tros.nl/tros-radio-tips/nieuwsshow/nieuwsshow-uitzendingen/item/?tx_trosradio[itemid]=153038&cHash=2ed0dd416e1ae91a75a8f0fdf757474a.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stuffocation heeft alles te maken te veel consumptie. IK probeer zo weinig mogelijk te consumeren.
  Maar in mijn wil om het patrimonium moet ik de consumptiewaanzin van de anderen trotseren.
  En alles mag mijn huis uit als ik de garantie tot toegang tot het document heb.
  Wie is Stasj nu weer?
  A propos, het audiofragment leid naar een nieuwsuitzending over Koerddistan. Wat is het verband?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Excuseer, ik heb nu toch het juiste audiofragment

  BeantwoordenVerwijderen