zaterdag 22 augustus 2009

Wispelturige oelewappers


Er zijn zo van die onnozelaars die de ene dag beweren dat er meer moet weggegooid worden. En de andere dag verwijten ze me dat mijn collectie niet toegankelijk is. Dat is niet alleen contradictorisch en van de pot gerukt, maar bovendien een dubbele vernedering.
Als je zo'n mensen tegenkomt, waarschuw ze dan dat hun hoofd wel eens gekliefd kan worden met een foliant.

4 opmerkingen:

 1. B to the E (and back, yo!)22 augustus 2009 om 21:25

  Peter, ik geloof dat je ditmaal een wel erg persoonlijke ervaring met ons deelt, die daardoor de nodige vragen oproept. Je beschrijft een neo-talibanist (weggooien!) met snode plannen (mag ik binnenkomen?)... Dat is niet zozeer contradictorisch en vernederend, als wel doortrapt en angstaanjagend! Lopen er echt zo'n mensen in Kortrijk rond? Blij dat ik in ... woon.

  Nu weten we gelukkig dat die 'onnozelaars' in de minderheid zijn - blijkens uw enquête onder 5 (vijf) personen. Zelf kan ik getuigen dat uw collectie wel degelijk toegankelijk... was, zo'n 200 (tweehonderd) schenkingen geleden. Inmiddels zul je er niet gauw een olifant in terugvinden, laat staan een klievend...

  Ik lach maar wat, ha-ha!, want ten gronde geef ik u geen ongelijk. Maar ik denk dat ik het toverwoord gevonden heb: SELECTEREN. "Bewaren we deze scheet-in-een-fles voor het nageslacht?" Neen. Klop de scheet eruit, vul de fles (eerst grondig spoelen!) met zelfgeplukte Pyreneeënlucht en zet dát in uw rekken. Wat is het UDC-nummer?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jazeker, Eustache,
  Er zijn neo-talibanisten in Kortrijk, zoals overal in de wereld. En ze bekleden leidinggevende en zelfs machtige posities.
  Mijn collectie zal trouwens alleen toegankelijk zijn voor mijn trouwste medestrijders. De anderen kunnen infiltranten zijn. En op een dag zal alles geklasseerd zijn, geloof me.
  Ik zou nog gemakkelijker selecteren in een Soedanees vluchtelingenkamp, waar ik zieltogende negertjes uit hun lijden zou kunnen verlossen. Maar een kerngezond boek (vrij van schimmel, hoera) ter dood veroordelen om wat voor reden dan ook? Nee, daarvoor moet je niet op mij rekenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie is deze anonymus nu weer? En wat bedoelt hij? Wat meer elaboratie in de tussenkomsten zou toch geen kwaad kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen