woensdag 13 oktober 2010

Filialen

José Vandenbroucke, de legendarische performer uit Deerlijk doet een voorstel.
Hij is bereid een aantal meters plank ter beschikking te stellen van de Abib. Dat is een wat late reactie op een voorstel dat ik vorig jaar al deed. Ik overweeg hem de afdeling literatuurwetenschappen + eventueel poëzie te geven. Uiteraard is dat in bruikleen. En de medebeheerder kan eventueel ook bepaalde administratieve taken uitvoeren ter ontsluiting van de collectie. Jan Vandewalle is ook geïnteresseerd in de afdeling kunst. Zou Broeder Eustachius in al zijn devootheid belangstelling hebben voor afdeling godsdienst? Wel, wel, als 100 mensen nu eens elk 10 meter ter beschikking stelden zou dat 1 km in het totaal zijn en dus bijna een verdubbeling van de huidige Abib.
Doen!!!! In combinatie met de digitalisering wordt dat de redding.


Bovenstaande afbeeldingen is mail-artwork van José, die echter niet erg bekommerd is om zijn eigen archief.


2 opmerkingen:

 1. Noem mij een interessante titel (die, volgens uw eigen principes, dreigt te verdwijnen) en ik betáál u voor een (behoorlijk) gedigitaliseerde versie. Voor elke scan betaal ik u 25 cent ("10 frank" in de munt van de reële wereld die de ouderen van ons nog gekend hebben, jeweetwel: vóór de internet- en kredietbubbels, 'dans la Belgique de Baudouin' soit). Dus: geef mij een titellijst en een offerte, en ik betáál u - PayPal? - voor het digitaliseren in het door mij gewenste formaat (pdf-met-ocr). Maar dus alléén wat mij interesseert en ik elders niet kan vinden (bijv. via Google Books of in eender welke bereikbare bibliotheek). Geen gedoe met planken (op zolder of in de kelder), HARDE CASH - maar wel voor een kant-en-klaar geleverd (legaal) e-book. OK?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar hoe weet ik nu wat alleen jou interesseert?
  Ik ben immers geen slimmerik, snap je?
  Maar goed. Wat dacht je van "Misdaden van God" van Sebastien Faure, uitgegeven in 1920.
  Maar is het niet kortzichtig van u om alleen belangstelling voor wat u NU interesseert. Binnen 20 jaar hebt u misschien een exemplaar van de Story uit 1981 nodig. Of de Kwik, godbetert. Maar die heb ik nu niet en dan zal ik dat wellicht ook niet hebben. En niemand zal het hebben. En de vunzige neo-talibanisten zullen smerig grijnzen.

  BeantwoordenVerwijderen